Elongatii vertebrale

Decompresia este definita ca o reducere a presiunii intradiscale. Asumarea de poziții relaxante pentru coloana (atât in decubit dorsal, ventral sau lateral) scad presiunea intradiscala in comparație cu statul pe scaun sau in picioare. Adăugarea la aceste poziții – deja relaxante – a tracțiunii (elongației) ajuta si mai mult la reducerea presiunilor intradiscale si astfel cresc si mai mult șansele de îmbunătățirea a stării de sănătate a discului si intr-un final duc la o vindecare a acestuia.

Alternativa 

Suferi de una sau mai multe hernii de disc, deshidratări discale, protruzii discale, sindrom fațetar, discopatii lombare sau alte probleme ale coloanei vertebrale, si ti s-a recomandat o intervenție chirurgicala?

Poți încerca o abordare alternativă! Decompresia vertebrala, împreuna cu Kinetoterapia si terapiile manuale pot fi aceasta alternativa! Te așteptam la Kinetic + pentru o evaluare a stării de sănătate a coloanei tale vertebrale, pentru a stabili împreuna, care este cea mai buna modalitate de intervenție terapeutica pentru tine. Cercetările indica faptul ca discul intervertebral este responsabil de un număr semnificativ de dureri si simptome ale coloanei vertebrale si membrelor superioare si inferioare.

Eliberare 

Asumarea de pozitii relaxante pentru coloana (atat in decubit dorsal, ventral sau lateral) scade presiunea intradiscala in comparatie cu statul pe scaun sau in picioare( ortostatism). Adaugarea elongatiei la aceste pozitii ajuta si mai mult reducerea presiunilor intradiscale si astfel cresc sansele de imbunatatire a starii de sanatate a discului si in anumite situatii chiar vindecarea acestuia. Discul intervertebral are nevoie de hidratare prin difuziune pentru a ramane sanatos. Aceasta hidratare are loc doar in conditii de decompresie si miscare corecta. Literatura de specialiate atesta faptul ca datorita scaderii tensiunilor intradiscale se poate realiza chiar si o resorbtie – partiala – a nucleului catre discul intervertebral.

Ce asteptari sa avem de la acest tratament:

  • Terapia prin decompresie nu implica durere!
  • Vei fi asezat pe masa de tratament in cea mai comfortabila pozitie pentru tine
  • Tratamentul va fi efectuat de un kinetoterapeut ce te va monitoriza in permanenta
  • Butonul de siguranta iti permite sa opresti tratamentul in orice moment daca simti ca ceva nu e in regula!