Kinetoterapie

Kinetoterapie = gimnastică medicală = recuperare prin mișcare  

Tipul de mișcare pe care îl folosim in programele terapeutice este adaptat la capacitatea pacienților din acel moment. Kinetoterapia are de asemenea o componentă educațională majoră ce vine în sprijinul procesului de reabilitare și care îi conferă stabilitate în timp.  

Adresabilitatea kinetoterapiei este foarte variată, pacienții/clienții putând avea vârste sau afecțiuni diverse. Kinetoterapia este practicată de kinetoterapeuți – profesioniști licențiați în kinetoterapie după finalizarea studiilor universitare de lungă durată.  

Folosim metode obiective de diagnostic și evaluare pentru a identifica nevoile fiecărui pacient în parte.  Această evaluare duce la o abordare rațională și holistică a problemei, ajutând la stabilirea obiectivelor principale ale actului terapeutic și la dezvoltarea unui plan de tratament adaptat nevoilor dvs. personale.  Planul de tratament se adresează în special sistemelor: musculo-scheletal, nervos și cardio-vascular, dar are implicații asupra întregului organism.  Din acest motiv Kinetoterapia are o acoperire largă, putând fi aplicată în domenii precum: pediatrie, geriatrie, oncologie, traumatologie, ortopedie, medicină sportivă, ATI, etc. 

2023 © Kinetic Plus. Toate drepturile rezervate.