Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation = LASER
Scopul principal al terapiei LASER este facilitarea şi grăbirea vindecării unei afecţiuni recente sau ameliorarea simptomatologiei în afecţiunile cronice.
Laserterapia a cunoscut o dezvoltare continuă în ultimii 10-20 de ani. Energia luminoasă absorbită de ţesuturile pacientului declanşează modificări biologice la nivel celular, ducând la intensificarea circulaţiei sangvine locale; aceasta poate înlătura temporar durerea şi rigiditatea din muşchii minori şi articulaţii, relaxează muşchii şi înlătură spasmele musculare, înlătură temporar dureri minore şi anchilozări asociate cu artrita.
Doza şi frecvenţa tratamentului pot fi reglate în aşa fel încât să producă efectul dorit, acestea fiind stabilite de către medic şi fizioterapeut. Deşi durata procedurii este de câteva minute , efectul se simte chiar de la primele şedinte. Lumina laser în spectru jos diferă de lumina obişnuită în patru moduri. Pe scurt, aceasta este mult mai intensă, direcţionată, monocromatică şi concentrată.
Lumina laser în spectru jos are proprietăţi fizice pe care lumina obişnuită nu le are. Aceasta este cheia explicaţiei pentru care razele laser sunt atât de eficiente în vindecare, în comparaţiei cu alte tipuri de lumină.
Beneficiile terapiei LASER:
Contraindicaţii:
DE REŢINUT! Sursele de radiaţii sunt mici şi sigure ; folosit corespunzător şi numai de o persoana specializată, această terapie nu prezintă absolut nici un risc pentru pacient sau pentru terapeuţi.