Taping

Kinesiotaping sau Bandajarea Neuromusculară 

Bandajarea neuromusculară este o tehnica creată sa faciliteze procesul natural de vindecare al organismului prin susținerea și stabilizarea mușchilor și articulatiilor fără a restricționa mobilitatea acestora, oferind în acelasi timp un stimul permanent proprioceptorilor (receptori) din piele și din țesutul moale. Bandajele sunt fără latex sau alți alergeni, ceea ce face să poată fi purtate mai multe zile la rand de către toate tipurile de pacienți indiferent de vârsta sau afecțiune. 

Kinesiotaping-ul poate fi folosit într-o varietate foarte mare de afecțiuni: ortopedice, neuromusculare, neurologice, etc. Această metodă oferă pacientului nu doar susținerea de care are nevoie, ci îl ajută și în procesul de recuperare după afecțiunea suferită. Printr-o ridicare microscopică la nivelul dermei (pielii) are loc o scădere a presiunii, crescând spațiul de desfășurare a vaselor limfatice și capilarelor și crește stimularea receptorilor din sistemul somato-senzorial, astfel calmând durerile și facilitând drenajul limfatic. 

Folosite încă din anii ‘70, benzile kinesiologice au fost dezvoltate și concepute de dr. Kenzo Kase care și-a început cercetările în 1973. Prima apariție mondiala a fost în cadrul olimpiadei din Seul din 1988. De atunci metoda bandajării neuromusculare a devenit tot mai populară și mai raspandită, fiind folosită de kinetoterapeuți și medici sportivi din întreaga lume. 

În funcție de scopul tratamentului benzile sunt aplicate sub forma literei I, X sau Y cu diverse lungimi și tensiuni in bandaj. Acest lucru le face foarte versatile și permite utilizarea lor în sute de feluri ce pot fi individualizate în funcție de afecțiunea pacientului. 

Beneficiile bandajării neuromusculare 

O evaluare și un diagnostic corect al afecțiunii constituie cheile unui tratament eficient. Pentru a avea rezultatele cele mai bune este necesară o evaluare minuțioasa a mobilitatii segmentului, a fortei muschilor afectați și a nivelului de edem din zona tratată. Evaluarea va include mobilizarea pasivă (executată de către terapeut) și activă (voluntar de către pacient) a zonei tratate și o apreciere a integrității țesutului din zonă. 

Ce să aștept de la tratament: 

  • Bandajarea trebuie să vă elibereze o parte din tensiunile din zona tratată 
  • Senzația de discomfort se diminuează 
  • Senzația de instabilitate se diminuează 
  • Mobilitatea segmentului se pastrează în limite normale
2023 © Kinetic Plus. Toate drepturile rezervate.