TECAR

Echipamentele TECAR alese de noi functioneaza in intervalul de frecvente 300 KHz si 1 MHz. Acest tip de terapie accelereaza regenerarea naturală a țesutului biologic. Intensitatea slabă face ca energia să fie total noninvazivă și 100% naturală pentru corpul uman. Energia WINBACK inhibă mesajul dureros pentru o durată mai mare de 48 de ore. Acest fenomen se explică prin oscilațiile de energie care perturba schimbul clasic al semnalului durerii (hiperpolarizare,depolarizare). Crescând intensitatea energiei WINBACK, rezistența naturală a țesuturilor biologice transformă energia în caldură (printr-un fenomen numit diatermie). Creșterea căldurii localizată forțeaza vascularizarea zonelor mai slab irigate (fibroze, contracturi) și elibereaza astfel mișcarea. 

Energia WINBACK provoacă un flux de ioni cu oscilatii extrem de rapide la nivel celular. Aceste oscilații cresc permeabilitatea membranei celulare, ceea ce favorizează schimburile intra și extracelulare și in consecinta o cicatrizare accelerata a țesutului. 

Indicații 

  • Analgezic, anti-inflamator și biostimulator (rupe cercul vicios durere/inflamație/redoare), crește amplitudinea de mișcare articulară, acțiune fibrolitica, diminuează edemul, îmbunătățește procesul de cicatrizare și de vindecare a leziunilor. Diminuează timpul de recuperare, accelerează reluarea activității. 
  • Traumatologie Entorse, rupturi musculare, fracturi, pre și post operatoriu pentru ligamentoplastie, protezări și osteosinteze.
    Post-traumatic acut (utilizare non-termica exclusivă): funcție anestezică și anti-inflamatorie, anti-edematoasă.
    Post-traumatic cronic sau sechelar: actiune fibrolitică, înlăturarea cercului vicios durere/inflamare/rigiditate, eliberarea amplitudinilor de mișcare. 
  • Reumatologie Sindroame artrozice: anestezic, drenarea profunda a edemului, eliberarea amplitudinilor de mișcare. Tendinopatii acute și cronice, epicondilite, cervicalgie (durere de gât, lombalgie comună acută și cronică (durere joasă de spate), capsulită, rigiditate articulară. 
  • Kinetoterapie sportiva Contracturi musculare, leziuni musculare recente și vechi, întinderi musculare, rupturi, entorse, contuzii musculare, osoase, tendinopatii acute și cronice, condropatie, edem post-traumatic, fibroză musculară, fasciită plantară. Recuperarea după efort, pregatire, prevenție 

Nu sunt contra-indicații la proteze și material de osteosinteză 

Contraindicații: 

Pacemaker, pompă de insulină, sarcină, sensibilitate la cald, febră, tromboflebită, cancer. 

Precauții:

Usoară hipotensiune pentru tratamentele globale de hipertermie, este recomandat sa se ramană in tratament atermic pentru afectiuni vasculare și osoase.