Masajul suedez este unul dintre cele mai populare si practicate tipuri de masaj, concentrandu-se asupra relaxarii musculare si cresterii circulatiei sangvine.
Iata cateva dintre motivele pentru care o sesiune de masaj suedez ar putea fi o alegere excelenta pentru oricare dintre noi:
Managementul durerii. Dacă aveți o afecțiune cum ar fi sciatica sau osteoartrita și suferiți de durere cronică, masajul suedez poate fi o metodă eficientă de a gestiona această durere într-un mod natural. Masajul suedez poate îmbunătăți circulația locală și sa reduca tensiunea musculară.
Creșterea fluxului sanguin. Prin utilizarea efleurajului se stimuleaza creșterea fluxului de sânge, iar mușchii primesc mai mulți nutrienți și oxigen astfel incat organismul elimină mai eficient toxinele.
Recuperarea in urma leziunilor musculare. Manevrele de frământare și frecare pot fi folosite pentru a aborda orice leziuni existente, cum ar fi aderențele (care apar atunci când țesuturile musculare se cicatrizeaza).
Creșterea flexibilității. Atunci când mușchii dvs. sunt mai relaxați, puteți să experimentați o gamă mai largă de mișcări. O combinație de masaj suedez și streching este o modalitate excelentă pentru ca oricine să împiedice accidentarile legate de antrenament și să profite la maximum de perioadele de exerciții fizice.
Stres redus. Masajele suedeze sunt menite să maximizeze relaxarea, scăzând nivelul cortizolului (hormon de stres) din corpul dumneavoastră. Reducerea nivelului de stres oferă un număr surprinzător de beneficii suplimentare, inclusiv reducerea sau eliminarea durerilor de cap, a tensiunii, oferindu-vă mai multă energie și vă permite să obțineți un somn mai bun.
Imbunatatirea sistemului imunitar. Un alt mare beneficiu al reducerii stresului cu ajutorul unui masaj suedez este faptul că nivelurile inferioare ale cortizolului permit intarirea sistemul imunitar, ceea ce înseamnă că sunteți mai puțin probabil să vă îmbolnăviți și puteți petrece mai mult timp făcând lucrurile care va bucura.
Masajul suedez este o modalitate excelentă de echilibrare fizica si psihica.
Uleiurile esentiale aplicate pe piele patrund pana la straturile cele mai profunde si se raspandesc in diferite organe, glande si tesuturi ale corpului.
Imediat ce au trecut de epiderma, intra in micile vase capilare ale dermei si, prin sange, sunt transportate in tot corpul. Ele sunt, in plus,transportate de limfa in jurul tuturor celulelor.
In mod ciudat, printr-un fenomen care este greu de inteles, diferitele parti ale corpului nu-si insusesc neaparat aceleasi esente. Daca violeta se regaseste in rinichi , rozmarinul , in intestine si lemnul de santal , in vezica, florile de portocal si ylang-ylang, la randul lor, sunt atrase de sistemul nervos.
Daca un organ sau o glanda, de exemplu , are nevoie de o asistenta deosebita , va cauta uleiul care ii este oferit si il va folosi pentru restabilirea echilibrului dorit.
Exista mai multe feluri de a folosi uleiurile esentiale, dar patru sunt principale :
In cadrul cursurilor organizate de catre Academia de Masaj puteti descoperi mai multe informatii legate de fiecare tip de masaj in parte si informatii utile legate de medicina alternativa.
Pentru inscrieri puteti accesa urmatorul link https://academiademasaj.ro/inscrieri/
Autor articol: Paula Carmen ApetreiReflexologului nu ii este permis sa pretinda niciun rezultat in ceea ce priveste reflexologia. Nu puteam afirma ca reflexologia va imbunatati vreo stare de sanatate anume. Nu avem voie sa realizam un tratament pentru o boala de sanatate precisa. Nu ne este permis sa stabilim un diagnostic prin intermediul actiunii asupra picioarelor. Nu avem voie sa prescriem nimic unui client, nici macar numarul sau durata sedintelor de reflexologie. Diagnosticarea , prescrierea si tratarea tin toate de apanajul specialistului in medicina, prin urmare reflexologilor le este interzis sa-si aroge vreunul dintre aceste drepturi. De asemenea , este indicat sa nu folosim unelte atunci cand aplicam reflexologia pe picioarele cuiva.
Se impun unele limite in ceea ce priveste lucrurile pe care noi , ca reflexologi, avem voie sa afirmam in legatura cu reflexologia. Ce ne este permis sa spunem atunci cand o persoana doreste sa stie cum poate fi ajutata prin intermediul reflexologiei? Putem sa apelam la cele trei puncte fundamentale ale reflexologiei spunand: “ reflexologia va va ajuta sa va eliberati tensiunii din organism . Cand corpul este relaxat , circulatia se va imbunatati si, in consecinta, procele organismului dumneavoastra ar trebui, cu timpul, sa revina la normal. Atunci cand se petrece acest lucru, starea dumneavoastra anormala de sanatate ar putea fi vindecata”. Orice afirmatie asemanatoare celor anterioare este acceptabila.
Ce putem spune atunci cand dorim sa-I facem unui client anumite recomandari privitoare la dieta, la plante sau alte regimuri de vindecare? Ii putem face sugestii bazate pe experienta proprie sau a altora . Am putea spune: “am folosit acest lucru pentru problema respective si a functionat….”
“Ai citit ceva despre …? Le putem imprumuta clientilor carti sau articole de revista. Exista multe moduri de a-I incuraja sa faca anumite schimbari care le pot imbunatati si mai mult starea de sanatate.
Impartasiti-le clientilor parerile dumneavoastra , dar tineti minte ca ei sunt cei care au ultimul cuvant de spus in ceea ce priveste alegerile pe care le fac spre binele sanatatii proprii. Datoria dumneavoastra este sa-I sfatuiti si sa-i sustineti sa actioneze in acest sens.
In cadrul cursurilor organizate de catre Academia de Masaj puteti descoperi mai multe informatii legate de fiecare tip de masaj in parte si informatii utile legate de medicina alternativa.
Pentru inscrieri puteti accesa urmatorul link https://academiademasaj.ro/inscrieri/
Sursa articol: Reflexologia pentru totiMirosul este, mai mult ca sigur, cel mai putin cunoscut dintre functiile simturilor noastre si, totusi, el influenteaza o mare parte din viata noastra.
Mirosul reprezinta simtul cel mai performant la animale, la om ,el este, impreuna cu auzul, primul reper senzorial al nou – nascutului.
Multe dintre speciile de animale supravietuiesc gratie mirosului. Datorita lui , somonul gaseste drumul spre locul de nastere, unde va ajunge sa -si depuna icrele. Fluturele bombyx este in stare sa miroase o molecula de hormon de femela de la distanta de cativa kilometri, gasindu-si astfel perechea.
Nasul si creierul instictiv
Mirosul este legat nu numai de memorie, ci si de creierul nostru primitiv, numit creier limbic, care asigura supravietuirea specie. El se ocupa de reglarea activitatilor noastre sensitive, motrice si reflexe si controleaza impulsurile primitive ale foamei, setei . Reactioneaza in mod personalizat si variat de la un individ la altul, in functie de teren si de echilibrul nervos, hormonal si emotional al momentului.
Mesajul chimic olfactiv vehiculat de moleculele aromate ajunge la celulele olfactive nazale, apoi este transfomat in vibratii electrice descifrate la nivelul “ creierului olfactiv”. Acest fapt procura senzatii odorante care actioneaza foarte profund asupra fintei noastre.
Autor articol: Paula Carmen ApetreiAceasta glanda este situata la baza creierului. De-a lungul timpului , a fost numita “ cel de-al treilea ochi”. Desi expertii in medicina nu se pot pronunta cu siguranta asupra tuturor functiilor acesteia , se stie ca ea este stimulata de lumina ultravioleta primita prin intermediul ochilor . Aceasta genereaza in interiorul glandei secretia hormonului numit melatonina , care afecteaza maturizarea glandelor sexuale si normalizeaza ciclul menstrual.
Melatonina are efecte si asupra hipotalamusului si a rolului acestuia in reglarea ciclului somn/ trezire a organismului. De aceea , ritmuriile naturale ale corpului depend de functionarea optima a glandei pineale. Se crede , de asemenea, ca aceasta glanda ar avea lagatura cu intuitia.
In mod traditional, reflexologii au actionat asupra glandei pineale pentru a influenta memoria si muschii ( inflamatii muscular, tonusul muscular, miocardul , scleroza multipla sau orice boala muscular).
Localizarea reflexului si actiunea asupra acestuia
Reflexul corespunzator glandei pineale poate fi reperat prin localizarea nasului, , care este o proeminenta osoasa existenta la o treime a liniei care coboara pe partea interioara a degetului mare al piciorului. Imaninati-va ca reflexul nasului este o etajera. Asezati degetul aratator deasupra acesteia. Apasati, apoi inclinati degetul astfel incat apasarea sa ajunga mult in interiorul degetului mare al piciorului. Faceti aceasta miscare de trei sau patru ori.
Autor articol: Paula Carmen ApetreiAromaterapia este arta si stiinta care urmaresc utilizarea uleiurilor esentiale pentru mentinerea sau ameliorarea sanatatii si frumusetii. Aceasta medicina complementara echilibreaza cele trei corpuri: fizic, mental si spiritual.
Etimologic vorbind , termenul “aromaterapie’ inseamna “ tratamentul bolilor ( terapie) cu ajutorul aromelor( esente sau uleiuri esentiale provenite de la plantele aromatice). Toate vechile civilizatii – chineza, Indiana, egipteana, greaca, romana si araba – au folosit aromaterapia pentru confortul fizic si psihologic. Este o traditie care dateaza de mai bine de cinci mii de ani.
Cel mai vechi document cunoscut referitor la aromaterapie dateaza din anul 2700 i.Hr. Este vorba de o carte chineza care prezinta peste trei sute cincizeci si sase de plante medicinale si explica modul in care pot fi folosite pentru tratarea unor boli, fie prin tehnici de masaj, fie prin absortie. Chinezii ardeau lemn aromat, ierburi si tamaie ca ofrande aduse zeilor lor.
Aproape in aceasi perioada, medicina Indiana cunoscuta sub numele de ayurvedica, prescria masajul aromatic si folosirea unor plante si esente de lemn pentru vindecare.
Egiptenii erau si ei initiati in aceasta stiinta. Pe peretii unor morminte au fost descoperite picturi reprezentand practica masajului.
Grecia a contribuit si ea la evolutia aromaterapiei ( chiar daca numele nu era inca folosit). Medicul Dioscoride a scris o carte minunata despre plantele medicinale, a carei valabilitate a ramas de necontestat pana in zilele noastre.
In Orientul Apropiat a fost descoperit principiul distilarii, care permitea obtinerea uleiurilor esentiale, indeosebi cel de trandafir. In secolul al XIII-lea , orasul Damasc era chiar centrul international pentru cultivarea si distilarea trandafirului.
In secolul al XIX- lea, tuberculoza era una dintre principalele cause de deces. Dar s-a remarcat ca cei care lucrau pe campurile de flori destinate parfumeriei erau mai putini atacati decat ansamblul populatiei.
Chamberland, Cadeac si Meunier au publicat un studiu care demonstra ca microorganismele unor boli erau cu usurinta ucise de uleiurile esentiale precum scortisoara, cimbrisor, levantica, ienupar, lemn de santal si cedru.
Autor articol: Paula Carmen Apetrei