afectiuni cronice

epicondilita (cotul tenismenului)

Epicondilita debutează cu durere doar în timpul efortului sau la palparea epicondilului lateral, după care durerea apare și în situații de repaus și devine supăratoare la gesturile cotidiene: datul mâinii, ridicarea unei sticle cu apă, răsucirea unui maner etc.

Diagnosticul este în principiu unul clinic. În timpul consultației doctorul va face teste specifice și poate să solicite o ecografie de țesut sau un RMN (rezonanță magnetică) pentru confirmare.

Primul tratament ales este întotdeauna unul conservator. în faza acută o sa iti fie recomandat sa eviti 20 de zile mișcarile care iți cauzează durere și sa urmezi un program de fizioterapie însotit de stretching analitic și global și masaj relaxant. Terapia TECAR functionează foarte bine pe astfel de afecțiuni datorită efectului de diatermie care va accelera capacitatea de vindecare a corpului. Aceasta, combinată cu exerciții excentrice, te va ajuta să gestionezi foarte bine problema pe termen lung.

Reluarea activitătii sportive este recomandată doar dupa întarirea musculaturii flexoare a umărului, pentru a elibera întregul lanț motric. în caz de durere cronică recurentă, se pot adauga la tratament undele soc (shock wave).