genunchiul

Genunchiul este format din femur in partea lui superioara care se articuleaza cu platoul tibiei in partea inferioara. Intre cele 2 oase mari avem meniscurile (cate doua pentru fiecare genunchi) ce au ca scop amortizarea fortelor ce ajung la acest nivel. Pe langa aceste oase mari, in fata genunchiului avem rotula (patela) care impiedica genunchiul sa faca prea multa extensie, iar il lateral avem peroneul (fibula). 

Articulatia genunchiului este sustinuta de patru ligamente puternice: ligamentul incrucisat anterior (LIA), ligamentul incrucisat posterior (LIP), ligamentul colateral medial (LCM) si ligamentul colateral lateral (LCL) care stabilizeaza toate miscarile genunchiului.  Ele sunt ajutate in stabilizarea articulatiei de catre muschi puternici (cvadriceps, ischiogambieri, triceps sural) dar, datorita complexitatii articulatiei, accidentarile genunchiului sunt printre cele mai frecvente accidentari sportive. 

Daca suferi de o leziune a genunchiului sau un traumatism sportiv, poate fi dificil sa gasesti tratamentul specializat de care ai nevoie. Clinica noastra din centru Brasovului este usor de gasit si dispune de experti in tratarea genunchiului. 

Avem fizioterapeuti cu multa experienta in tratarea leziunilor obisnuite si cronice ale genunchiului, care te pot ajuta in ameliorarea durerii, imbunatirea amplitudinii de miscare si reluarea activitatilor fizice obisnuite sau a celor sportive.

cuprins

2023 © Kinetic Plus. Toate drepturile rezervate.