afectiuni frecvente

dureri de spate acute / post traumatice

Durerile de spate în zona de lombară se pot fi cauzate de o gamă largă de leziuni sau condiții. Cu toate acestea, suntem specialiști în tratarea tuturor. 

O cauză comună a durerii acute de spate, poate fi un fel de junghi cauzat de o îndreptare bruscă a coloanei vertebrale. Este foarte important să se verifice dacă sunt nervi ștrangulați/compresati în aceste cazuri, care de obicei aduc după sine o combinație cu dureri severe de înjunghiere în jurul locației nervului. În cele mai multe dintre aceste cazuri, pacienții vor simți, de asemenea, dureri musculare la nivelul spatelui care conduc la probleme de somn, care la rândul lor, pot agrava starea lor. 

Radiografiile sunt frecvent folosite în diagnosticarea acestor leziuni, deși RMN-ul sau scanarea CT pot fi de asemenea întrebuințate dacă doctorul suspecteza că ar fi implicate discurile intervertebrale. 

Avem o mare experiență în tratarea acestor tipuri de afecțiuni cu fizioterapie, cu masaj terapeutic, reeducare posturală globală RPG, osteopatie și exerciți eficiente pentru tonifierea masei musculare. 

Exercițiile selective de întărire și de consolidare de baza sunt foarte eficiente aici, în consolidarea mușchilor necesari să sprijine spatele și de a reduce instabilitatea. 

Un lucru care nu trebuie trecut cu vederea când avem de a face cu acest tip de leziuni este că durerile de spate sunt accentuate de obiceiurile pacientului. Posturile vicioase și greutatea excesivă sunt factori favorizanți ai durerilor de spate. 

fracturile vertebrelor lombare

Fracturile vertebrelor lombare pot cauza dureri intense. Aceste leziuni sunt divizate în 2 categorii clinice: 

fracturi fără implicații neurologice (fracturi stabile) și cele cu implicații neurologice (fracturi instabile). Acestea sunt de tip mai complex deoarece nervii coloanei poți fi deteriorati dacă sunt implicați în leziuni ulterioare. 

În ambele cazuri pacienții vor experimenta dureri de spate localizate, mișcări limitate sau schimbări posturale. Aceste leziuni pot duce la cifoză sau scolioză în unele cazuri. 

Radiografiile sunt de obicei suficiente pentru diagnostic, deci CT-ul sau RMN-ul pot fi necesare pentru verificări ulterioatre. 

Fracturile stabile pot fi tratate prin fizioterapie în sălile noaste de kinetoterapie unde obiectivul este de a reduce durerea și de a recupera toată mobilitatea. În cazul fracturilor instabile, chirurgia este necesară în primul rând pentru a stabiliza coloana. 

În oricare din cazuri, suntem specialiști în reabilitare post operatorie. 

protruzia discală

Discurile intervertebrale se comportă ca un amortizor pentru coloană, drept urmare când un disc își modifică poziția poate provoca o durere mare și multe deficite posturale. 

Sunt câțiva factori care trebuiesc luați în considerare în aceste cazuri – direcția în care discul s-a mutat, indiferent dacă o hernie este prezența sau nu, și dacă sunt comprimate/sugrumate rădăcinile nervoase. 

În aproape toate cazurile, tratamentul conservator este specific și eficient. Printr-o combinație de terapie manuală și fizioterapie concepută să îmbunătățească forță musculaturii lombare și abdominale și rezistență membrelor inferioare, putem reduce durerea și redă postura normală. Terapia Manuala ortopedica, Osteopatia și Reeducarea Posturală Globală sunt de asemenea foarte eficiente pentru a reuși să se stabilească un echilibru în zona afectată. 

2023 © Kinetic Plus. Toate drepturile rezervate.