Tecar – Winback Bio accelerator fiziologic

Energia WINBACK este radiofrecvanta oscilanta intre 300 KHz si 1 MHz

El accelereaza regenerarea naturala a tesutului biologic. Intensitatea slaba face ca energia sa fie total noninvaziva si 100% naturala pentru corpul uman.

 Nu sunt contra-indicatii la proteze si material de osteosinteza

Efect imediat si durabil antidurere

Energia WINBACK inhiba mesajul dureros pentru o durata mai mare de 48 de ore. Acest fenomen se explica prin oscilatiile de energie care perturba schimbul clasic al semnalului durerii (hiperpolarizare,depolarizare). Influxul nervos este deci inhibat.

 

Accelerarea circulatiei

Crescand intensitatea energiei WINBACK, rezistenta naturala a tesuturilor biologice transforma energia in caldura (diatermie). Cresterea caldurii localizata forteaza vascularizarea zonelor mai slab irigate (fibroze, contracturi) si elibereaza astfel miscarea.

Accelerare a cicatrizarii

Energia WINBACK provoaca un flux de ioni cu oscilatii extrem de rapide la nivel celular. Aceste oscilatii cresc permeabilitatea membranei celulare, ceea ce favorizeaza schimburile intra si extracelulare si in consecinta o cicatrizare accelerata a tesutului.

Tratam in 3 etape (de la 10 la 30 min)

  1. Eliminam durerea

Energia WINBACK blocheaza imediat informatia dureroasa, blocare care poate tine mai bine de 48 de ore. Aceasta vine impreuna cu o stare de bine si tratamentul devine mai performant.

  1. Eliberam miscarea

Energia WINBACK elibereaza tensiuni (contracturi, edeme, fibroze) revascularizandu-le local. Sunt suficiente 2 minute pentru a elibera o contractura in profunzime.

  1. Acceleram cicatrizarea

Energia TECAR accelereaza sistemul natural autoreparator al corpului favorizand schimburile intra si extracelulare intr-un mod durabil. Recuperarea se face de 2 ori mai repede.

Indicatii 

Analgezic si anti-inflamator, rupe cercul vicios durere/inflamatie/redoare, eliberareaza amplitudinea articulara, actiune fibrolitica, diminuaza edemulul, amelioreaza procesul de cicatrizare. Diminueaza timpul de recuperare, accelereaza reluarea activitatii.

Traumatologie 

Entorse, rupturi musculare, fracturi, pre si post operatoriu pentru ligamentoplastie, protezari si osteosinteze.

Post-traumatic acut (utilizare non-termica exclusiva): functie anestezica si anti-inflamatorie, enti-edematoasa.

Post-traumatic cronic sau sechelar: actiune fibrolitica, inlaturarea cercului vicios durere/inflamare/rigiditate, eliberarea amplitudinilor de miscare.

Reumatologic

Sindoame artrozice: anestezic, drenarea profunda a edemului, eliberarea amplitudinilor.

Tendinopatii acute si cronice, epicondilite, cervicalgie, lombalgie comuna acuta si cronica, capsulita, rigiditate articulara.

Kinetoterapie sportiva

Contracturi musculare, leziuni musculare recente si vechi, intinderi musculare, rupturi, entorse,  contuzii musculare, osoase, tendinopatii acute si cronice, condropatie, edem post-traumatic, fibroza musculara, fascita plantara.

Recuperarea dupa efort, pregatire, preventie

Nu sunt contra-indicatii la proteze si material de osteosinteza

Contraindicatii:

Pacemaker, pompa de insulina, sarcina, sensibilitate la cald, febra, tromboflebita, cancer.

Precautii

Usoara hipotensiune pentru tratamentele globale de hipertermie, este recomandat sa se ramana in tratament atermic pentru afectiuni vasculare si osoase.