Elongatii vertebrale

Decompresia este definita ca o reducere a presiunii intradiscale. Asumarea de pozitii relaxante pentru coloana (atat intins pe burta cat si pe spate sau lateral) scad presiunea intradiscala in comparatie cu statul pe scaun sau in picioare. Adaugarea la aceste pozitii – deja relaxante – a tractiunii (elongatiei) ajuta si mai mult la reducerea presiunilor intradiscale si astfel cresc si mai mult sansele de imbunatatire a starii de sanatate a discului si intr-un final duc la o vindecare a acestuia.

Alternativa

Suferi de una sau mai multe hernii de disc, deshidratari discale, protruzii discale, sindrom fatetar, discopatii lombare sau alte probleme ale coloanei vertebrale, si ti s-a recomandat o interventie chirurgicala?

Poti incerca o abordare alternativă! Decompresia vertebrala, impreuna cu kinetoterapia si terapiile manuale pot fi aceasta alternativa! Te asteptam la Kinetic + pentru o evaluare a starii de sanatate a coloanei tale vertebrale, pentru a stabili impreuna, care este cea mai buna modalitate de interventie terapeutica pentru tine. Cercetarile indica faptul ca discul intervertebral este responsabil de un numar semnificativ de dureri si simptome ale coloanei vertebrale si membrelor superioare si inferioare.

Eliberare

Asumarea de pozitii relaxante pentru coloana (atat intins pe burta, pe spate sau pe o parte) scade presiunea intradiscala in comparatie cu statul pe scaun sau in picioare. Adaugarea elongatiei la aceste pozitii ajuta si mai mult reducerea presiunilor intradiscale si astfel cresc sansele de imbunatatire a starii de sanatate a discului si in anumite situatii chiar vindecarea acestuia. Discul intervertebral are nevoie de hidratare prin difuziune pentru a ramane sanatos. Aceasta hidratare are loc doar in conditii de decompresie si miscare corecta. Literatura de specialiate atesta faptul ca datorita scaderii tensiunilor intradiscale se poate intampla chiar si o resorbtie – partiala – a nucleului catre discul intervertebral.

Ce sa astepti de la un tratament:

  • Terapia prin decompresie nu implica durere!
  • Vei fi asezat pe masa de tratament in cea mai comfortabila pozitie pentru tine
  • Tratamentul va fi efectuat de un kinetoterapeut ce te va monitoriza in permanenta
  • Butonul de siguranta iti permite sa opresti tratamentul in orice moment daca simti ca ceva nu e in regula!