Fizioterapie

Fizioterapie reprezinta interventia supra organismului prin utilizarea agentilor fizici: temperatura – cald, rece, unde magnetice, socuri mecanice, si curenti electrici.

Scopul principal al uturor acestor modalitati de interventie este de a facilita si grabi vindecarea unei afectiuni recente sau ameliorarea simptomatologiei in afectiunile cronice.

Atat aplicatiile de cald cat si cele de rece au ca scop cresterea vascularizatiei in zona afectata si grabirea procesului de vindecare.

Caldura poate fi provocata in tesutul uman prin diverse metode fizioterapeutice  de la aplicarea de compresii calde locale pana la utilizarea bioptronului, ultrasunetelor sau a tehnologiilor avansate cum ar fi laserul sau terapia TECAR. Diferenta dintre aceste terapii este data de profunzimea la care ajunge caldura respectiva.

Noi am ales pentru zona de cald terapia TECAR datorita versatilitatii ei. Faptul ca putem alege adancimea la care sa ajunga caldura reprezinta un avantaj major in tratarea diferitor patologii. De asemenea permite participarea activa a pacientului la terapie, electrozii fiind usor de pozitionat in zonele afectate.

Pentru zona de curenti am pastrat dorinta de mobilitate si am optat pentru un aparat ce transmite impulsurile electrice fara fir, acest lucru permitandu-ne sa efectuam mobilizarea segmentelor tratate chiar in timpul terapiei.