Osteopatie

Osteopatia este o forma de medicina manuala non-invaziva ce se concentrează pe o abordare a pacientului ca întreg; tratamentul include tehnici musculare, ligamentare, viscerale, circulatorii, limfatice si terapia cranio-sacrala. 

Aceasta terapie reprezintă o abordare holistica unica, osteopatul concentrându-se pe orientarea corpului către o stare generala de bine prin tehnici menite sa echilibreze toate sistemele si sa ii permită pacientului o stare de bine generalizata. 

Dr. Andrew T. Still a pus bazele osteopatiei la sfârșitul secolului XIX in Statele Unite ale Americii din dorința de a-si folosi mâinile ca instrumente in stimularea stării de bine in interiorul corpului fără a interveni medicamentos. 

Tehnicile osteopate activează mecanismele neuromusculare, neurovasculare si neuroendocrine ale corpului si nu tratează niciodată un singur simptom, vizând globalitatea pacientului si ținând cont de faptul ca uneori cauza unei disfuncții osteopate poate fi la distanta, într-o alta zona a corpului. Scopul principal este de a aduce sănătatea acolo unde ea este absenta.