Kinetoterapie

Kinetoterapie = gimastica medicala = recuperare prin miscare

Kinetoterapia este recunoscuta ca activitatea profesionala ce se adreseaza sanatatii umane, a carui scop principal este de a reda/pastra libertatea de miscare corecta si de a diminua factorii dureroși prin miscare, integrand cunostintele si cercetarile recente in actul terapeutic.

Kinetoterapia are de asemenea o componenta educationala majora ce vine in sprijinul procesului de reabilitare si care ii confera stabilitate in timp.

Adresabilitatea kinetoterapiei este foarte variata, pacientii/clientii putand avea varste sau afectiuni diverse.Kinetoterapia este practicata de kinetoterapeuti – profesionisti licentiati in kinetoterapie dupa finalizarea studiilor universitare de lunga durata.

Folosim metode obiective de diagnostic si evaluare pentru a identifica nevoile fiecarui pacient in parte.

Aceasta evaluare duce la o abordare rationala si holistica a problemei, ajutand la stabilirea obiectivelor principale ale actului terapeutic și la dezvoltarea unui plan de tratament adaptat nevoilor dvs. personale.

Planul de tratament se adreseaza in special sistemelor: musculo-scheletal, nervos si cardio-vascular, dar are implicatii asupra intregului organism.

>Din acest motiv kinetoterapia are o acoperire larga, putand fi aplicata in domenii precum: pediatria, geriatria, oncologia, traumatologia, ortopedia, medicina sportiva, ATI, etc.

Participam periodic la cursuri de specializare și congrese atat in tara cat si in strainatate, incercand sa fim la curent cu ultimele informatii din domeniu. Cautam sa evoluăm din punct de vedere profesional pentru a putea fi cat mai aproape de nevoile clientilor nostri.

Educatia reprezinta un factor foarte important al actului terapeutic. De aceea va informam despre afectiunea dvs si ne propunem sa va facem sa intelegeti care este impactul acesteia asupra vietii dvs si a familiei din care faceti parte.

De asemenea ne indreptam catre gradinite si scoli, unde ne propunem sa aducem un plus de informatie atat cadrelor didactice cat si parintilor si copiilor, in incercarea de a construi un viitor cat mai sanatos pentru acestia din urma.

In concluzie, kinetoterapia analizeaza și urmareste sa rezolve impactul unui traumatism, afectiune, problema de postura sau mobilitate asupra pacientilor si ii incurajeaza sa-si asume responsabilitatea pentru starea lor de bine si pentru propria sanatate.