MIRA rehab

MIRA este o platforma informatica menita a transforma procesul de recuperare intr-unul distractiv si accesibil fiind destinata acelor pacienti care au suferit o interventie chirurgicala, un accident sau alte afectiuni care necesita recuperare.

Aplicatia transforma exercitiile clasice in jocuri video, utilizand un dispozitiv de detectare a miscarilor Microsoft Kinekt (sau alte dispozitive de detectare a miscarilor)

Cu un simplu dar antrenant design, aplicatia MIRA este utilizata de pacienti din toate categoriile de varsta, de la copii la varstnici, in afectiuni neurologice, musculoscheletale sau alte afectiuni.

PRODUS

Jocurile (Exergames) MIRA sunt jocuri video dezvoltate pe baza studiilor clinice care combina exercitiile clasice si ajuta pacientii sa-si duca pana la capat programul terapeutic intr-un mod placut si intr-un mediu interactiv.

Cu ajutorul aplicatiei MIRA, terapeutul poate crea exercitii personalizate si in acelasi timp are la dispozitie instrumente de urmarire a modului cum pacientul a urmat instructiunile date de acesta.

In timp ce pacientul se joaca, MIRA urmareste evolutia pacientului, inregistrand diferiti parametrii, cum ar fi viteza, frecventa miscarilor sau angajamentul pacientului fata de exercitiile primite.

Cu ajutorul instrumentelor de diagnoza terapeutii pot sa-si evalueze pacientii. De exemplu modulul ROM (Range of Motion) poate masura cu acuratete aria de miscare.

STUDII CLINICE VALIDITATE

+validarea functiei motorii grosiere pentru copii cu paralizie cerebrala bazate pe masuri calculate de platforma MIRA, punctajul MIRA fiind corelat cu evaluarea QUEST (CP)

+MIRA masoara aria de miscare a umarului la fel de bine ca si un goniometru sauestimarile clinice vizuale (ROMB)

EFICACITATEA RECUPERARII

+MIRA permite pacientilor sa fie la fel de activi sau chiar mai activi decat

ar fi in cazul terapiilor clasice, in aceeasi perioada de timp, ducand la imbunatatirea mobilitatii, flexibilitatii si a fortei. (GSTT)

+MIRA poate inlocui sau completa o parte din terapia clasica atat pentru copiii cat si pentru adultii cu afectiuni neurologice sau ortopedice (GSTT, CP)

GRADUL DE UTILIZARE/FEZABILITATE

+peste 70% dintre pacientii care utilizeaza MIRA sunt foarte increzatori si le place acest tip de terapie si il considera a fi un mod adecvat in atingerea telurilor terapeutice, indiferent de varsta (GSTT & FALLS)

+pacientii cu varste cuprinse intre 3 si 92 de ani au utilizat mira si si-au exprimat entuziasmul si modul placut in care au decurs sedintele de terapie.

UTILIZAT PENTRU:

+copii si adulti cu PC, atac cerebral si alte afectiuni neurologice

+afectiuni ale umarului si bratului, umar inghetat

+prevenirea caerilor pentru varstnici (peste 60 de ani)