Osteopatie

Osteopatia este o forma de medicina manuala non-invaziva ce se concentreaza pe o abordare a pacientului ca intreg; tratamentul include tehnici musculare, ligamentare, viscerale, circulatorii, limfatice si terapia cranio-sacrala.

Aceasta terapie reprezinta o abordare holistica unica, osteopatul concentrandu-se pe orientarea corpului catre o stare generala de bine prin tehnici menite sa echilibreze toate sistemele si sa ii permita pacientului o stare de bine generalizata.

Dr. Andrew T. Still a pus bazele osteopatiei la sfarsitul secolului XIX in Statele Unite ale Americii din dorinta de a-si folosi mainile ca instrumente in stimularea starii de bine in interiorul corpului fara a interveni medicamentos.

Tehnicile osteopate activeaza mecanismele neuromusculare, neurovasculare si  neuroendocrine ale corpului si nu trateaza niciodata un singur simptom, vizand globalitatea  pacientului si tinand cont de faptul ca uneori cauza unei disfunctii osteopate poate fi la distanta, intr-o alta zona a corpului.  Scopul principal este de a aduce sanatatea acolo unde ea este absenta.