Vlad Predescu

Vlad Predescu

Medic primar în Ortopedie și Traumatologie

Dl Predescu este o autoritate la nivel european în domeniul tratamentului artroscopic al leziunilor provocate de accidente sportive, al artroplastiei primare și de revizie de șold și genunchi, al chirurgiei genunchiului și al traumatologiei.

Specializat în aceste domenii, el efectuează cu succes anual:

peste 250 artroscopii de genunchi

cel puțin 15 artroscopii de umăr

între 75 și 100 artroplastii totale de șold și genunchi

minim 20 revizii de șold și genunchi

între 40 și 50 reconstrucții ligament încrucișat anterior (LIA)

cel puțin 20 Hallux valgus (monturi)

peste 50 de osteosinteze fracturi membru inferior și superior

Doctor în științe Medicale și Şef de Lucrări la UMF „Carol Davila”, Vlad Predescu are o formare postuniversitară de excepție, obținută prin participarea la peste 40 de stagii de pregătire la clinici de prestigiu din țări precum Germania, Austria, Marea Britanie, Belgia, Franța și Statele Unite ale Americii. Printre acestea se numără și un curs de specializare în artroscopie și artroplastie la al doilea cel mai bun spital de otropedie din SUA: Mayo Clinic, Rochester, Minnesota. De aceea, Vlad Predescu este un nume de referință în domeniul său, în special în cazul traumatismelor de genunchi rezultate în urma accidentărilor sportive.

În activitatea sa de cercetare, a studiat atât particularități ale unor patologii, cât și metode de perfecționare a tehnicilor medicale pentru tratarea acestora. A contribuit la realizarea a 4 cărți de specialitate, este autor și co-autor a peste 140 de lucrări prezentate la conferințe și congrese, iar 27 de lucrări publicate în reviste de prestigiu îi poartă semnătura.

Activitatea profesională actuală:

Director medical – Kinetic Plus
Şef Secţie Ortopedie la Spitalul Euroclinic Bucureşti
Medic Primar Ortoped la Spitalul de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Bucureşti
Şef de Lucrări la Universitatea de Medicină Carol Davila Bucureşti

De asemenea, Vlad Predescu este membru al unor societăți medicale naționale și internaționale, dintre care: Societatea Română de Ortopedie și Traumatologie, Societatea Internațională de Chirurgie Ortopedică și Traumatologie, Academia Americană de Chirurgie Ortopedică, Societatea Europeană de Chirurgie Artroscopică și Medicină Sportivă, fiind și membru în Comitetul de integrare la nivelul Europei de Est al European Society of Sports Traumatology Knee Surgery and Arthroscopy.

Ca Şef de Lucrări la Universitatea de Medicină Carol Davila și invitat al numeroaselor conferințe, congrese și simpozioane, doctorul Predescu este un membru activ al comunității academice și contribuie în mod direct la formarea specialiștilor în domeniul artroscopiei, al chirurgiei ortopedice și al traumatologiei.

Datorită experienţei deosebite în protezarea şoldului şi genunchiului, precum şi a chirurgiei artroscopice, este invitat să efectueze demonstraţii de chirurgie live, alături de alţi specialişti, în cadrul unor cursuri internaţionale pentru pregătirea rezidenţilor şi medicilor specialişti.